söndag 7 april 2013

ÅKIBS - Malmö FBC 6-2

ÅKIBS - Malmö FBC 6-2 (5-0,1-2)

Första perioden drar igång med fart och det är Fabian som tar tag i matchen med en långlöpning på vänsterkanten. Han bryter in låt mål och sätter bollen iskallt till 1-0 efter 25 sekunder. Vi har nu fått den smakstart som vi ville ha och vi tar över spelet mer och mer. Vid 2:39 så kommer 2-0. Det är Niko som snurrar upp en spelare till höger om målet och går sedan bakom kassen och spelar upp bollen till Fabian som står till vänster i banan. Ett snabbt skott och bollen sitter i högra krysset. Vid 6:07 så tar Malmö Time-Out för att formera om sina trupper. Vi trummar på och Oliver knycker bollen på mitten spelar fram till Max som kommer med fart i mitten. Max petar in bollen under målvakten till 3-0 vid 6:27. I samma byte så pepprar vi bollen i omgångar på målvakten och det hela avslutas med att Max har ett skott som det blir retur på som Simon dubbelskjuter och slutligen går bollen in till 4-0 vid 6:57. Dagens klapp klapp börjar med att Simon passar från vänsterkanten upp till Rikard på bakplats som skickar bollen ner till Max i högerhörnet. Max direktpassar bollen upp till Simon på vänsterkanten som skickar bollen i tom bur bakom en helt uppsnurrad Malmömålvakt till 5-0 vid 11:21.

Andra perioden tappar vi lite fart från start och Malmö kan reducera till 5-1 efter 36 sekunder. Vi tar nu tag i matchen efter ytterligare ett skakigt byte. Men Malmö har fått lite blodad tand. Vid 5:02 så kommer 6-1 det är Max som bjuds på en indianare mitt inne i slottet och Max har bara att lägga in bollen. Detta var nog spiken i kistan för Malmö som nu tappar fart i laget. Vid 14:27 så går vi bort oss och Malmö får ett tröst mål när de gör 6-2. Med 10 sekunder kvar på klockan så åker Malmö på en avvaktande utvisning men vi bara håller bollen matchen ut.

Vilken fantastisk spelglädje laget visar i denna matchen. Det var vilja, kämparglöd och energi i hela laget. Vi rullar runt på samtliga spelare och matchar laget för att neutralisera Malmö. Detta gick hem och vi dominerar totalt i första perioden. I andra så lugnar vi ner oss och sparar oss för semifinalen. Nu laddar vi om batterierna med pastasallad och annat gott inför Semifinalen mot Gårdariket.

Fabian blev utsedd till marchenslirare i ÅKIBS.