lördag 9 mars 2013

Segermaskinen plockade hem SERIESEGERN!

ÅKIBS – Malmhaug 8-2 (3-0,1-0,4-2)

Första perioden börjar med en massiv press på Malmhaugs kassen. Det är konstant press på motståndarna och vid 1:17 så sitter 1-0. Trycket avslutas med att Niko spelar över bollen från högerkanten till Fabian som bryter in mot mitten och stänker in bollen till vänster om målvakten. Vi har spelet och bollem men dryga 5 min in i matchen så får Oskar visa upp sig med en snabb räddning på ett skott från vänsterkanten. Vid 7:04 så sitter 2-0. Niko har jobbat åt sig bollen i högerhörnet och passar upp bollen till Fabian på väg in i slottet och han kan enkelt vispa in bollen. Malmhaug får ett guldläge att reducera när deras forward frispelas helt och har helt tom bur där han står bakom Oskar till höger. Han lyckas med det omöjliga att skjuta bollen vänsterstolpe ut! Där hade vi lite flyt. Sedan kommer en snabb läckerbit. Fabian kommer med bollen till höger bakom Malmhaug målet och spelar över bollen på vänsterkanten till Niko som passar bollen från hörnet vidare in i slottet till en helt fri Benjamin som kan prickskjuta in 3-0 vid 9:51. Vid 10:36 så åker Malmhaug ut 2 min för slag men vi lyckas inte förvalta utvisningen. Vid 13:57 så åker Martin ut 2 min för otillåten trängning. Vi håller undan utan problem perioden ut.

Andra perioden luftar vi alla spelarna och spelar på tre femmor. Vi tappar lite tempo i matchen men vi för stabilt matchen. Adam slår ett smörpass från sin backplats upp till Niko som snabbt drar på sig sin back. Elegant så droppassar han bollen till Fabian som sätter bollen i ribban och ut. Vid 13:15 så åker Malmhaugs kapten ut 2 min för protest mot domslut. I vårt powerplay så rullar vi boll och det går snabbt. Bollen hamnar slutligen hos Fabian efter en passning av Niko. Grabbarna har spelat hela Malmhaugsförsvaret av banan så Fabian har all tid i världen när han siktar och skjuter in 4-0 bollen vid 14:17.

Tredje perioden rullar på och vi har inga jättevassa chanser från något av lagen när ett löst backskott kommer singlandes mot mål. Oskar står bara och väntar på att bollen ska komma i famnen när en Malmhaugspelare vänder sig och får den på sig så att den ändrar bana och ställer Oskar helt i målet så att bollen snörpligt ramlar in. Vi hävdar att den går via armen men domaren hävdar något annat så det blir 4-1 vid 7:25. I bytet efter tappar vi positionerna framför målet och när passningen kommer från Foppa position så kan Malmhaugspelaren helt obevakat bara slå in bollen mellan benen på Oskar till 4-2 vid 8:07. Detta var inte helt rättvist om man ser till matchbilden men i innebandy så kan man inte slappna av för då smäller det. Nu skulle man kunna tro att detta skulle fungera som tändvätska för Malmhaug men det är våra killar som tänder till på detta. Vi sätter 5-2 redan vid 8:33. Det är Niko som kommer på högerkanten som spelar över bollen till Fabian på vänsterkanten som kryddar in bollen i kassen. 6-2 sitter vid 9:48, Pontus drar på sig två spelare i mitten och när de tror att de har honom på kroken så spelar han upp bollen mellan dem till Fabian som med ett mycket distinkt handledsskott stänker in bollen i kassen. Vid 11:26 så åker Jonte på 2 min för fasthållning när han lite för kärleksfullt håller undan sin spelare framför kassen. Vi håller tätt under boxplay och har nog vassare målchanser än vad Malmhaug har. Niko kommer med bollen på högerkanten och spelar bollen snett bakåt till Pontus på backplats som klipper in 7-2 bollen vid 13:46. Rasmus får ett frislag i vänsterhörnet och står själv med bollen och verkar inte ha någon att passa. Oliver rusar då diagonalt genom slottet förbi alla stillastående Malmhaugspelare och får en perfekt macka på bladet av Rasmus. Oliver klipper till direkt och bollen sitter stenhårt till höger om målvakten och fastställer därmed slutresultatet 8-2 vid 14:20.

Dagens match gällde serieseger eller inte. Det krävdes bara 1 poäng men vi gick för 3. Vi för matchen från start till mål och spelar runt på samtliga spelare i laget. Vi är aldrig riktigt hotade även om de får gå upp till 4-2. Vi lägger då bara i en högre växel och lägger oss i omkörningsfilen och gasar om dem. Grabbarna gör en stabil insatts och vi kan nu titulera oss:

SERIESEGRARE P16 SKÅNE!!!

Grattis killar!

//Bonny, Thomas & Danne.

2 kommentarer:

  1. STORT GRATTIS Grabbar

    SvaraRadera
  2. Jättestort Grattis till er ALLA. Speciellt till Thomas som har utvecklat detta laget och följt grabbarna sedan dom var små. Med den pondus och ledarskapen du har Thomas kommer grabbarna bli ännu bättre till nästa säsong !

    SvaraRadera