söndag 17 mars 2013

Seger i derbyt mot Engelholm!

FBC Engelholm – ÅKIBS 5-7 (2-1,0-4,3-2)

Första perioden drar igång och våra killar har inte riktigt den gnistan vi är vana vid. Kanske är det den avklarade seriesegern som gör att det är lite lojt i laget. Det är därför inte helt oväntat att Engelholm tar ledningen efter att Rikard tappar bollen i mitten och lämnar därmed öppet för en kontring. Adam hinner inte med tillbaka och Oliver kommer för att fylla på men Engelholms Robin Häggström lyckas pricka in 1-0 i farten vid 6:14. I bytet efter så misslyckas Rasmus med en passning och de heta Engelholmsspelarna är snabbt framme och vispar in 2-0 helt välförtjänt efter 6:56. Vi peppar nu på killarna att det är dags att vakna! Pontus spelar upp bollen till Fabian som kommer mitt i slottet och kan stänka in 2-1 reduceringen. Ett par byten efter så har Fabian även en stolpträff och vi har tagit tillbaka initiativet i matchen.

Andra perioden är det de svarta hungriga killarna vi så väl känner tillbaka på banan. Kvitteringen hänger i luften och vid 5:39 så sitter den. Det ar Fabian som intar Foppa position bakom kassen och frispelar Niko som får stå helt ren mitt farmför mål. När bollen hamnar på bladet så har Niko bara att lägga bollen i tom kasse och 2-2 sitter vid 5:39. Erik är lite kramsugen och åker på 2 min för fasthållning när han först får en spelare på sig som han sedan inte vill släppa. Domaren som står jämte är observant och Oliver Jakobsson tar på sig ansvaret för Erik och intar snickarboa vid 6:04. Engelholm har ett par vassa chanser men Erik får revanschera sig för sitt tidigare bus och vi håller undan. Vid 8:29 så åker Engelholm ut 2 min för upprepade förseelser och det märks nu att Engelholm inte hinner med längre i vårt snabba spel. Vi pressar på och Först åker Oliver på en flygtur och sekunderna efter så åker även Max på en runda och domaren kan inte annat än plocka en Engelholmsspelare till för upprepade förseelser och vi får nu spela 5 mot 3. Vi rullar runt bollen inom laget. Pontus och Fabian passar fram och tillbaka ett par gånger och det hela avslutas med att Fabian stänker in bollen högt vid sidan om målvakten till 2-3 vid 10:29. Vid 10:58 så åker åter en Ängelholmsspelare ut 2 min för upprepade förseelser. Powerplay igen och bollen kommer nere från vänster hörnet upp till Simon som kliver in i banan och stänker in 2-4 vid 12:02. Nu brister det för Ängelholmstränare som får 2 min för protest mot domslut. Nu rullas det boll igen i powerplay. Benjamin tar med sig bollen på högerkanten och följer sargen in mot vänster bakom förlängda mållinjen och frispelar sedan Pontus inne framför kassen som helt ohotat stänker in 2-5 vid 12:24. Engelholmarna är nu ganska trötta och Martin åker på en propp av en motspelare på mitten så att Martin tappar luften och rasar ihop. Domaren tar 5 min för hårt spel. Det var inte så allvarligt för Martin hittade luften igen och kan åter vara med och spela.

Tredje perioden börjar vi med 4 min powerplay men Engelholm lyckas hålla undan och vi kommer inte till några vassa avslut. Bollarna går över och vi slarvar lite i onödan. Engelholm reducerar till 3-5 vid 9:10 på ett skott från vänsterkanten. Vid 10:16 så gör de även 4-5 på ett skott som går via Benjamins klubba och ställer Erik i kassen. Detta snörpliga mål tänder våra killar och Oliver slår en stenhård passning till Max vid sidan om målet som retfullt styr in bollen till 4-6 vid 11:11. Engelholm tar nu Time-Out. Vi lugnar nu våra spelare och säger att vi inte behöver göra flera mål. Håller vi undan så är matchen vunnen. Det funkar inte riktigt så med våra målhungriga killar. Vi håller i och för sig bollen inom laget och Engelholm får inte låna den på 2 minuter. Sedan gör vi en snabb spelomvändning. Bollen går till Niko på högerkanten som slår den klassiska passen över till Fabian på vänsterkanten som bara har att raka in bollen i tom kasse då målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Klockan står på 13:12 när vi har 4-7. Engelholm gör ett snyggt avslutningsmål då en av deras spelare står bakom kassen och spelar in bollen framför mål och deras forward kan enkelt trycka dit 5-7 vid 14:02. Spelet går vidare och det blir lite gruff mellan Daniel och en Engelholmsspelare och de får båda kyla av sig 2 min för hårt spel vid 14:44.

Dagens match kom inte killarna heltaggade till och det syntes tydligt under första perioden. Vi tar sedan tag i matchen och i andra perioden så har vi total dominans. Detta tar musten ur Engelholm och de går mer på kropp och spelar fult i onödan. Resultatet av det är att de får tillbringa 13 av 15 min i utvisningsbåset under andra perioden. Det funkar inte mot våra spelskickliga spelare från Åstorp. Vi drar då ifrån och kan komfortabelt vinna matchen och även lufta alla spelare i laget.

Alla seriematcher är nu avslutade och vi kan stolt visa på 17 segrar en uddamålsförlust och 154 gjorda mål och 40 insläppta totalt 51 poäng. Mest gjorda mål och minst insläppta!