lördag 16 februari 2013

ÅKIBS – Landskrona Falcons 14-2

ÅKIBS – Landskrona Falcons 14-2 (4-0,6-2,4-0)

Första perioden drar igång och vi tar tag i taktpinnen direkt. Niko spelare bollen från högerkanten över till Pontus på vänsterkanten som hittar fram med en passning till Benjamin i slottet. Benjamin prickskjuter in 1-0 efter 45 sekunder. Killarna är hungriga efter förlusten förra helgen och nu får vi se en enorm rörelse i anfallsspelet och Landskrona spelarna hinner helt enkelt med. Ett antal härliga passningskombinationer avslutas med att Jonte passar in bollen till Benjamin som åter står i slottet och väntar. Benjamin lägger enkelt in 2-0 vid 4:39. I mitten av perioden så slår Adam en läcker passning från djupt ner i egen planhalva upp till en löpande Niko. Niko lägger bollen i ribban. Vid 9:59 så kommer 3-0. Rikard provar på ett dragskott från mitten. Målvakten lämnar retur och Hobbe är på plats och knixar in returen. En av dagens läckerbitar kommer i slutet av perioden. Martin spelar bollen från höger backplats in i mitten till Benjamin. Benjamin skickar bollen vidare snett ner på djupet på högerkanten till Niko. Niko skickar in bollen rakt framför kassen där en framrusande Pontus bara har att sätta fram klubban för att skarva in den i tom kasse till 4-0 vid 12:59. Bollen har gått som ett Z genom Landskronas försvar och Falcons spelarna såg ut som konor.

Andra perioden kör vi igång med samma tempo. Nu är det Danne som får visa upp sin klubbteknik när han tunnlar två spelare på vägen upp i anfallet. Tyvärr så blir avslutet inte lika elegant som de två tunnlarna. Det dröjer ända till 6:05 innan vi får in bollen i andra perioden. Det är Pontus som står djupt ner i anfallet på högerkanten. Han spelar upp bollen i mitten till Niko som vispar in bollen till höger om målvakten till 5-0. 6-0 kommer två minuter senare. Simon spelar bollen från högerkanten bak till Jonte på backplats som fångar upp bollen och gör en minibågning och stänker upp bollen i nättaket från backplats vid 8:00. Landskrona är inte helt ofarliga och kommer på några kontringar ibland. I en kontring så kommer ett skott som Erik touchar med handen men bollen går i en vid båge över Erik och dansar lite i målområdet innan den tar en tango in i målet till 6-1 vid 8:29. Kort därefter så svarar vi med att göra 7-1. Rikard passar från backplats upp till Pontus på högerkanten. Pontus får trixa lite med bollen innan skottet kommer men bollen sitter hårt till vänster om målvakten tid 9:14. Ynka 20 sekunder senare så gör vi 8-1. Det är Simon som levererar en läcker Dagobertmacka till Max. Bollen går från vänsterkanten genom hela Landskronas planhalva till Max som står strax till höger om målvakten. Bollen sitter perfekt på bladet. Max gör en retfullt elegant lobb över Landskronamålvakten. Vid 10:19 så får Landskrona en straff för att Danne varit lite busig framför vår kasse genom att låsa motståndarens klubba. Erik är med på straffen i målet. Erik väntar kallt ut straffskytten och får ut en hand på bollen och kan därmed styra ut bollen utanför. Vi har nu numerärt underläge i två minuter men det hanterar spelarna elegant tiden ut. Nu sätter Pontus fart upp i anfallet och när han kommer ner i vänsterhörnet så trycka han genom sargen och det blir två min för Landskrona för hårt spel vid 12:58. Vi bjuds nu på elegant powerplay som avslutas med att styrande Niko på backplats spelar bollen upp till Max på högerkanten som direktpassar in till Hobbe i mitten. Hobbe trycker till bollen och vi har 9-1 vid 13:28. Landskrona försöker nu pressa på och ligger högt på våra backar. När vi spelar upp bollen från bakom egen kasse så tar den på armen på pressande Landskrona spelaren och dimper ner framför målet och de kan göra 9-2 vid 14:41. Att det var hands missar domaren helt. Aja, vi hänger inte läpp för det utan gör snabbt 10-2. Jonte passar Pontus från backplats. Pontus gör en bågning från högerkanten in i mitten och stänker in bollen i målet med ett dragskott med bara 2 sekunder kvar på klockan.

Tredje perioden kör igång och nu har vi decimerat truppen till 10 utespelare. Adam, Viktor, Danne & Hobbe har nu dragit iväg för att spela match med 97orna. Det decimerade manskapet hindrar inte oss från att driva upp tempot ytterligare i sista perioden. Vid 4:06 så sitter nämligen 11-2. Pontus bryter in från högerkanten på backplats och passar bollen diagonalt från mitten ner till Niko på högerkanten som direktpassar bollen in i slottet till Benjamin som stänker in bollen. Vid 6:21 så kommer 12-2. Niko passar bollen från mitten ner till Benjamin som från högerkanten vispar in bollen i kassen. Minuten senare så kommer Max med fart i mitten och skottet sitter i stolpen. Bollen studsar ut till Simon på högerkanten som slår in bollen under målvakten med en backhand, tid 7:49. Vid 8:44 så kommer 14-2. Martin vinner bollen i högerhörnet bakom Landskronakassen. Martin spelar in bollen till Niko framför målet som vispar in bollen till vänster om målvakten. Vid 13:06 så trycks Pontus in i motståndarnas bås och Landskrona spelaren får sona med 5min för hårt spel. Vi har flera chanser att göra mål men den vassaste har faktiskt Landskrona på en kontring. Erik är med i kassen och för en fantomräddning med hjälmen när han kastar sig ut åt höger för att rädda bollen. I matchens sista sekund så visas Simon ut 2 min för liggande spel då han kastar sig efter bollen och svingar friskt.

Dagens match var ett lite osäkert kort då både Fabian och Oliver var borta pga sjukdom. Simon hade precis blivit frisk och Emil hade ont i halsen. Värre var det dock för Landskrona som bara hade 9 ute-spelare med sig. Vi hade lånat in folk från P97 och de gjorde bra ifrån sig. Vi fick stuva om friskt i laget för att få ihop nya formationer och det fungerade bra. Killarna blir till den lagmaskin vi är vana att se och kan enkelt vinna med hela 14-2. Vi får lyfta på hatten åt Landskronaspelarna som inte tappar humöret detta trots att siffrorna rinner iväg för dem.