söndag 3 februari 2013

ÅKIBS kör över Södradal!

ÅKIBS – Södradal 12-1(3-0,3-0,6-1)

Första perioden drar igång och det är tredje kedjan som gör första målet vid 2:22. Danne står i höger hörnet som spelar bollen till Pontus som bryter ner från backplats. Pontus väggar tillbaka bollen och Danne stänker in bollen i kassen från 0 vinkel till 1-0. Hur gick det till? Snyggt var det ivarjefall! Vid 5:51 så är det dags för tredjekedjan igen. Pontus spelar upp bollen på vänsterkanten till Viktor som trocklar sig genom försvaret och bryter in mot mål från bakom kassen och sprätter snyggt upp bollen i högra krysset till 2-0. Vid 8:09 så får vi ett frislag mitt i slottet. Södradal ställer upp muren och Oliver ställer sig vid bollen. Han fintar att passa till vänster till Simon men vänder om och passar ut bollen till höger där Max kan vispa in 3-0 i tom bur. Pontus kommer med fart upp i banan och strax över mitten så kapas han med ett rejält yxhugg över klubban så det blir 2 min i snickerboa för Södradal spelaren vid 9:07. Efter dryga halva powerplayet så ramlar Max och vispar till bollen i fallet och får 2 min för liggande spel. Södradal lyckas dock inte att hota under sitt powerplay. I slutet av perioden får Hobbe visa upp att han är duktig med klubban när han snurrar upp en Södradal spelare och avslutar med att tunnla honom lite retfullt. Elegant!

Andra perioden börjar lite segt och vi faller in i Södradals låga tempo Vi har massor med chanser men bollen vill inte in. Vid 12:06 så släpper det äntligen. Vi kommer upp i anfallet på högerkanten. Oliver bryter in mot mitten och drar på sig Södradalsbacken men istället för att gå på avslut så backhanddroppar Oliver bollen bakom ryggen till Max på högerkanten som då blir helt ren och stänker in 4-0 bollen. Vid 14:20 så åker Fabian på en tacklig bakom målet och Södradal spelaren får 2 min för hårt spel. Vi sätter igång spelet. Ett par passningar mellan Fabian och Niko på mitten och sedan passar Fabian bollen blixtsnabbt ner till Pontus i vänsterhörnet som direktpassar in till Benjamin som står helt fri till höger om kassen och bara har att sätta till klubban för att lägga bollen i tom bur. Ett helt perfekt powerplay där Södradal spelarna står som konor och inte hinner med och vi har 5-0 14:38. Vi får nu tekning i mitten eftermålet och Oliver vinner tekningen genom att slå bollen bak till Pontus som tar bollen på egen hand genom hela Södradal försvaret och avslutar med att stänka upp bollen i högra krysset till 6-0 vid 14:45.

Tredje periodens första på kommer på ett frislag på högerkanten vid 4:44. Niko petar bollen till Fabian som gör en minibågning och skjuter matchens hårdaste skott! Frågan är om det gick igenom målvakten eller vid sidan om? Hur som helst 7-0 är ett faktum. Bytet efter kommer 8-0. Max har bollen i slottet lite till vänster. Han slår över bollen till Oliver på högerkanten som står felvänd. Men det är ingen som hindrar Oliver rutan han klipper till med en snärtig backhand och bollen går in vid sidan om målvakten vid 5:57. Viktor får en löpboll av Hobbe och snabb som en vessla hinner han förbi sin motståndare precis när han tror att han har bollen under kontroll. Södradal spelaren trycker då Viktor genom sagen och får sitta och skämmas 2 min för hårt spel, tid 7:02. Powerplay hinner inte bli så gammalt. Fabian spelar bollen till Max som står och lurpassar till höger om målvakten. Max vispar bollen på målet och målvakten är på bollen. Målvakten ligger ner och bollen studsar på målvakten ett par gånger samtidigt som en Södradalsback försöker får bort bollen. Men bollen studsar retfullt in i målet till 9-0 vid 7:40. Vid 8:23 så kommer ett slumpskott från mitten av banan ute till höger mot Erik i kassen som är skymd. Tröstmålet går in utan att Erik hinner se bollen. Vid 12:07 kommer 10-1, Emil passar in bollen till Niko som stänker upp bollen i nättaket. Äntligen tyckte Niko som haft måltorka under en längre tid, det här får vi göra om och i samma byte så kommer Fabian på vänsterkanten och spelar över en perfekt pass till Niko på högerkanten som prickskjuter in 11-1 vid 12:51. I matchens sista minut så passar Adam över bollen till Rikard på vänsterkanten. Framför målet står Oliver och skymmer målvakten och Rikard tar skott och bollen går in i målet då målvakten inte hinner se bollen förrän han får plocka ut den ur kassen vid 14:14 och matchen sluter 12-1.

Dagens match är svårspelad då Södradal inte bjuder till något större motstånd. Killarna gör ändå en stabil insatts och levererar. Erik har ett par räddningar men det är inte många skott som går på mål idag. Spelet befann sig till större del på Södradals planhalva. Martin, Jonte och Rasmus spelade inte idag PGA skador och sjukdomar men det var inget som märktes.