söndag 20 januari 2013

Vinst i seriefinalen med 6-2!

ÅKIBS - Munka-Ljunby 6-2 (1-1,2-1,3-0) Första perioden av seriefinalen hinner bara bli 20 sekunder gammal när Munka-Ljungby tar ledningen med 0-1. Det är en passning som kommer från högerhörnet bakom Erik diagonalt upp på vänsterkanten över planen. Skottet kommer på vänsterkanten och Erik klarar inte hålla den utan tappar in bollen. Det är inte den smakstart som man önskar sig i en seriefinal. Båda lagen trummar på men en kvittering hänger i luften. Jonte passar bollen från vänster backposition diagonalt över till Oliver på högerkanten som brassar på ett bra med en boll som slinker in mellan benen på målvakten. Målvakten är på bollen men den studsar ut bakom målvakten och rullar med snigelfart mot mållinjen. Max är påpassligt framme och petar in bollen de fem centimeter som fattas och vi har kvitterat till 1-1. Det är högt tempo i matchen och våra killar bara ökar och ökar. I mitten av perioden har Munka-Ljungby en rökare i ribban och i slutet av perioden får Erik visa upp sig med en dubbelräddning. Andra perioden börjar om möjligt ännu värre än första. Munka-Ljungby gör 1-2 redan efter 9 sekunder. Åter kommer skottet från vänsterkanten och Erik är nog inte riktigt vaken i kassen när bollen sitter i högerkrysset. Spelet blir nu mera fysiskt från båda lagen och lite väl aggressivt ibland. Simon jobbar åt sig en boll till vänster bakom Munka-Ljungby kassen och spelar över bollen till Max som står och lurpassar vid högerstolpen. Max tar två steg upp i banan och vispar in 2-2 kvitteringen. Munka-Ljungby har inte gett upp och en av deras forwards provar på en Zorro men Erik är med och slänger ut en hand för att stoppa. Bollen studsar över Erik och dimper ner till höger om Erik och tar sedan stolpe ut. Phew! Där hade vi lite tur. Kort där efter har Munka-Ljungby åter ett skott i ribban så nu har vi flyt. Vi har själva haft flera heta chanser men inte varit så här närma. Det är dock vi som tar ledningen nu för första gången i matchen vid 9:05. Det är Niko som spelar fram till Fabian från vänster hörnet. Fabian vispar till med sitt vassa skott och vi har 3-2. Vid detta så tappar Munka-Ljungby lite humör och hackar lite för mycket efter Pontus i sitt eget försvar och resultatet blir 2 min för upprepade förseelser. Nu får vise en lite spektakulär situation då en av Munkas spelare och Niko jagar boll. Snabbe Niko kommer före fram på bollen och Munka spelaren kommer sent in i situationen och han flyger in i vårt spelarbås när Niko vänder iväg med bollen. Nu blir det lite snack och protester från Munka och ser man inte situationen på nära håll som domaren gjorde så kan man tro att det var något ojust men så var inte fallet. Det blir nu lite grinigt mellan lagen och det håller i sig perioden ut. Vi lyckas tyvärr inte utnyttja vårt numerära överläge. Domarna tappar matchen lite här i andra och i periodpausen så pratar båda lagens ledare ihop sig med domaren och vi kommer överens om att vi ska lugna ner våra heta spelare för att säkerställa att inga skador inträffar när det går hett till. Tredje perioden kör igång och matchen står och väger inledningsvis men vi jobbar oss in mer och mer i matchen och vi kan helt rättvist utöka ledningen till 4-2 vid 6:59. Det är Martin som har bollen i vänsterhörnet och han spelar upp till Simon som bågar in mot mitten och stänker in bollen till vänster om målvakten med ett rappt skott. Några byten senare kommer Benjamin som ett fulleldat ånglok från egen planhalva och hela vägen genom Munka försvaret. Bollen studsar runt men Benjamin får på ett avslut som Fabian vispar in returen på till 5-2 vid 9:36. Munka har ett skott som kommer från vänsterkanten som tar i höger stolpe och går bakom Erik utmed mållinjen och kommer ut på andra sidan. Domaren är perfekt placerad bakom målet och ser att bollen aldrig är inne. Vid 11:57 så tar Munka-Ljungby Time-Out för att få ordning på sitt manskap i en sista attack. De plockar ut målvakten och vi har bara att lägga bollen i tom kasse när domaren blåser av spelet då en Munka spelare har fått ett slag i de ädlare regionerna och säckat ihop på planen. När spelet åter drar igång så knycker vi snabbt bollen igen och Niko kommer med den i en kontring ut på högerkanten och spelar in bollen till Fabian i mitten som bara har att lägga bollen i tom kasse. Vid 14:16 så tar vi Time-Out och ger 3 femman chansen i denna täta match. In på planen kommer Viktor, Danne, Hobbe och Rasmus som har med sig lite hjälp av Martin. Vilket byte de gör. De surrar som uppretade bålgetingar på Munkas planhalva och har ett par tre riktigt vassa chanser och Munka spelarna hinner bara inte med våra heta spelare. Tyvärr så får de inte in bollen. Dagens match var en känsloladdad tillställning mellan 1:an och 2:an i serien och vilken match det blev! En riktig publikmatch till mitten av tredje perioden. Kanske var Munka förtjänta av ett eller två mål på sina stolp- och ribbträffar men idag var det vi som hade lite tur på vår sida. När 4-2 kom så kändes segern nära och våra killar kunde slappna av och spela på utan press. Extra kul i matchen var att andra 5:an spelar upp sig ordentligt och visar vilja och enorm kämparglädje! Det är inget snack om att Munka är ett av de få lagen i serien som verkligen bjuder upp till dans. De här derbymatcherna mot Munka är det som spelarna i båda lagen ser fram emot. Även om det går lite hett till under matchen så är det inga ’hard feelings’ efter och vi tränare snackade ihop oss om ett träningssammarbete för att utveckla spelarna i de båda lagen. Ett spännande initiativ som vi ser fram emot! Vi tackar Munka-Ljunby för en härlig tillställning! //Bonny, Thomas, Göran & Danne.