lördag 12 januari 2013

Stabil seger mot Willands

FBC Willands - ÅKIBS 0-7 (0-2,0-1,0-4)

Första perioden drar igång och från start är det våra svarta som har taktpinnen. Det är spel till största del på Willands planhalva. Vid 7:18 så kommer 0-1. Pontus spelar upp bollen från backplats till Simon som vispar till bollen och den sitter högt till vänster om målvakten. Kort därefter så åker Willands ut 2 min för otillåten trängning då han trycker Fabian genom sargen bakom egen kasse. Vi har ett bra powerplay men lyckas inte få in bollen. Vid 12:14 så trycks Pontus omkull bakom Oskar och det blir ett nytt powerplay för oss. Det tar dryga minuten för oss och sedan sitter bollen. Fabian spelar bollen till Simon och Simon får på ett vasst dragskott som får en grym skruv. Bollen går i en vid båge upp i vänstra krysset till 0-2 vid 13:25.

Andra perioden för vi även den från start. Willands kommer på en kontringsmöjlighet och det ser ut som att Willands forwarden ska komma först på bollen men Jonte har en helt annan åsikt och flyger fram som en raket på planen och lyckas på ett mirakulöst sätt hinna före med sin enorma spurt och knipa bollen. Kort därefter så knycker Jonte bollen på mitten och prickskjuter in 0-3 i högra krysset från vänsterkanten vid 4:35. Sedan är det dags för lekstuga då vi har bollen och spelar rund den inom laget under dryga minuten utan att Willands får röra den. Tyvärr så är det mer skönlir än bollar i mål men dock en njutning för publiken. Vid 9:00 så får Oskar röra bollen för första gången i matchen och det var inte ens ett skott. Det var en boll som kom rullande utanför målområdet som Oskar fiskar upp. Vid 13:46 så åker Pontus ut 2 min för hårt spel när han gör en klockren axel mot axel tackling men domaren är som sagt av annan åsikt. Vi ställer upp i vår T formation och Willands får inte mycket uträttat. Benjamin trollar dock upp ett par Willandsspelare när han iskallt snurrar men bollen. Vi fortsätter spela iskallt i boxen perioden ut.

Tredje perioden börjar vi med en man mindre på banan men det är inget som syns. När Pontus kommer in så byter vi in nytt folk och vi har bollen bakom Willands mål. Oliver spelar bak bollen till Emil på backplats. Emil spelar bollen vidare till Rasmus på backplats i mitten som spelar en perfekt diagonalare fram till Oliver på vänsterkanten som tar emot bollen och klipper till med ett hårt slagskott som sitter till höger om målvakten strax över benet och bollen sitter tätt vid högra stolpen i målet, 0-4 tid 1:36. Vid 7:06 så åker Fabian ut 2 min för hårt spel. En lite märklig utvisning då det är Fabian som står still och Willands spelaren springer in i honom. Nåja. Vi är inte direkt hotade i boxplay utan knycker bollen titt som tätt. Pontus snor bollen och sätter snabbt igång spelet i en kontring och passar Oliver som löper friskt på högerkanten. Oliver tar sig förbi som back och spelar in bollen till Max i mitten som trixar in bollen i kassen till 0-5 vid 8:57 men en man mindre på banan. Vid 13:21 så kommer 0-6. Det är Pontus som börjar med bollen på vänsterkanten i anfallet. Han springer i en cirkel med bollen genom hela Willands planhalva tills han är tillbaka där han började. I denna löpning så skapar han oreda i Willands försvar då de försöker hänga på. När han är tillbaka där han började så passar han Fabian som passar tillbaka och Pontus passar tillbaka igen. Nu har vi trollat bort Willands försvaret helt och Fabian kan nu enkelt vispa in bollen till vänster om målvakten men ett snabbt dragskott och vi har 0-6 på tavlan. Det är inte slut här för vid 14:39 så kommer nästa mål. Det är Simon som vinner boll i högerhörnet på Willands planhalva. Han slår sedan en diagonal pass från hörnet upp till Jonte på backplats som klipper till bollen och det blir en rökare som sitter ut burtaket och vi har 0-7.

Detta var en match som vi hade från start och Oskar hade inte mycket att göra i målet idag. Vi räknade till 3 skott som faktiskt gick på mål. Största delen av spelet låg på Willands planhalva. De anfallsförsök som Willands gav sig på neutraliserade vi effektivt antingen på mitten eller så plockade backarna hand om bollen om de kom längre. Extra kul med matchen är att vi sprider målandet över alla tre kedjorna och att vi även har två backmål. Willands tränare var imponerad av vårt spel och det får vi ta till oss.