söndag 23 december 2012

Malmhaug – ÅKIBS 2-4

Malmhaug – ÅKIBS 2-4 (1-0,0-3,1-1)

Första perioden drar igång med fart och båda lagen ligger offensivt i banan. Det blir Oskar som får mest att göra genom en läcker benparad och ett par till kvalificerade räddningar även en som tar i stolpen. Efter en dryga tio minuters böljande spel så får Malmhaug frislag framför till vänster om Oskar. Vi ställer upp muren men passen går ut till vänster och skottet går genom en splittrad mur och Malmhaug tar ledningen med 1-0 vid 11:57. Vid 14:11 så åker Malmhaugs spelare ut 2 min för hög klubba. Vi pressar på och har ett par vassa avslut men bollen vill inte in.

Andra perioden börjar vi med en man mer på planen. Vi har ett bra powerplay med flera avslut men får inte in bollen. Vid 2:35 så kommer kvitteringen. Niko har bollen nere i högra hörnet och spelar upp bollen till Fabian på högerkanten som tar ett snabbt distinkt avslut på mål och vi har 1-1. Kort där efter så sätter Max ett skott från högerkanten in i mål men domaren dömer bort målet till allas förvåning. Märkligt! Vid 4:51 så får vi ett frislag till höger upp mot mitten. Martin petar bollen till Fabian som stänker in 1-2 ledningen, välförtjänt! 6:46 så åker Malmhaug ut 2 min för Hårt spel. Vi har åter ett bra powerplay och det avslutas med en riktig läckerbit. Fabian slår bollen från vänsterkanten på mitten ner till Simon som står djupt nere på vänsterkanten. Simon direktpassar bollen in till Max framför mål som bara har att sätta fram klubban och sätta den i tom bur vid sidan om en överspelad Malmhaugsmålvakt, tid 8:26. Vid 11:22 så åker Rikard ut 2 min för upprepade förseelser men vi reder ut boxplay med bravur även om Malmhaug har ett skott som dansar på mållinjen som Oskar lyckas vista ut med handen i sista sekunden innan den studsar in i målet.

Tredje perioden får vi en kanonstart på. Vi får ett frislag på vänsterkanten. Jonte petar bollen till Fabian som bjuder oss på en 1-4 julklapp i krysset redan efter 1:17. Tyvärr så reducerar Malmhaug 11 sekunder senare på en kontring men ett skott som Oskar räddar men returen vispar de in till 2-4. Vid 3:14 så åker Niko ut 2 min för slag i en märklig situation då båda spelarna slår mot bollen. Hopslag tycker vi men utvisning tycker domaren. Det blir nu lite grinigt i matchen och vi tappar fokus på matchen och har mer Domaren i fokus. Vid 10:32 så åker Max ut 2 min för protest mot domslut. Vi spikar igen i boxen. Vi har faktiskt ett par avslut på Malmhaug innan boxplay tar slut, så täta är vi. Simon på vänsterkanten levererar en drömmacka till Max strax till höger om kassen. Max har bara att lägga den i tom bur men ’väljer’ att lägga den i stolpen. Vid 14:04 så tar Malmhaug Time-Out. Det blir inte riktigt som Malmhaug hade tänkt för 30 sekunder senare så bestämmer sig Malmhaugs kapten sig för att skicka en av våra spelare genom sargen i vårt anfall. Resultatet blir 2 min i båset för otillåten trängning. Vi stänger nu matchen och blottar oss inte den tid som återstår av matchen.

Dagens match är en seriefinal mellan 1:an och 2:an. Även om Malmhaug hade ett par vassa chanser i första perioden så var vi numret större idag och kan avgår som värdiga segrare. Inför matchstart så hade Pontus fått känning av en sträckning i låret och vi bestämde oss för att spara honom. Då sprack vårt upplägg i hur vi ville spela med samtliga spelare. Nu fick vi stuva om i laget men det fungerade bra ändå. Vi kan nu sträcka på oss eftersom att vi har gått obesegrade genom första halvan av serien med en imponerande målskillnad på +54! Se hela tabellen: Klicka här!