lördag 1 december 2012

ÅKIBS – Gårdarike 6-6

ÅKIBS – Gårdarike 6-6 (1-1,0-2,5-3)

Första perioden kör igång med fart och det är två hungriga lag. Vassaste chansen har Gårdarike när de kommer fri med Oskar. Oskar lyckas slänga ut en stortå och peta bort bollen i skott ögonblicket. Vid 10:04 tar vi ledningen med 1-0. Det är Fabian och Niko som drar igång ett frislag i vänster hörnet. Niko kliver upp i banan och Fabian passar fram bollen. Niko gör en snabb bågning och stänker upp bollen i högra krysset! Dryga minuten senare så får Gårdarike ett frislag till vänster om Oskar väldigt nära målet. Vi ställer upp en mur men missar killen som står helt fri vid Oskars stolpe. Bollen går just dit och han bar bara att raka in 1-1 kvitteringen vid 11:42.

Andra perioden startar vi med ett massivt tryck. Fabian tar skott och Niko kommer med fart genom slottet och trycks ner precis när han ska lägga in bollen i tom bur. Vid 3:46 så tar Gårdarike ledningen lite snörpligt efter vår press. Deras forward lyfter in bollen från Foppa position till en helt ren spelare som kan lägga in 1-2 enkelt. Strax efter så kommer Oliver på högerkanten med fart och får på ett bra skott som målvakten inte kan hålla. Bollen droppar dock ner tätt utanför vänstra stolpen. 5:07 så skickar Rickard en Gårdarike spelare lite onödigt över sargen i anfallet. Det blir 2 min i snickarboa. Vi har en fantastisk box och Gårdarike får inte till något alls. Med sekunder kvar på utvisningen så knycker vi bollen och går på kontring. Vi tappar bollen och spelet vänder igen och vi hinner inte ta tillbaka våra positioner och Gårdarike spelarna vänder och de stänker in bollen med bara 3 sekunder kvar på utvisningen till 1-3 vid 7:04. Spelet väger och det är chanser på båda hållen. Gårdarike åker på 2 min för slag vid 14:54.

Tredje perioden drar vi igång med 5 mot 4. Vi lirar runt bollen med tålamod. Linus står och krigar framför kassen medans bollen rullar runt Gårdarike boxen i snabb fart. Det avslutas med att Niko spelar bollen till Benjamin på högerkanten som tar två steg in mot kassen och stänker upp bollen i krysset till 2-3 tid 1:17. Kort där efter så bryter Gårdarike ett av våra uppspel och kan göra 2-4 vid 2:35. Benjamin har ett hårt skott som går via målvaktens hand tätt utanför. Vi stuvar om friskt nu ibland grabbarna och det ger utdelning. Simon passar Martin i mitten och Martin stänker in 3-4 reduceringen vid 5:32. Nu är vi på gång och några byten senar så spelar Pontus upp bollen från vänsterhörnet på anfallsplanhalva till Benjamin som kliver in mot slottet och prickskjuter in 4-4 kvitteringen i högra krysset tid 7:54. Det känns nu som att det är tryggt i matchen och kanske lagen är båda nöjda med 4-4 men Gårdarike får en slumpchans och kan sätta 4-5 vid 11:39. Inget att hänga läpp över tycker killarna. Vi lyfter upp men på en kontring så får Gårdarike på ett skott som Oskar tar under benet. Oskar vet inte riktigt var han har bollen och när han rör på sig så rullar den lille rackaren ut till en påpasslig Gårdarike forward som petar in bollen till 4-6 tid 12:25. 2 måls underläge mot ett lag som Gårdarike kan kännas tungt med 2:30 kvar på klockan. Vid 12:51 så tar vi Time-Out. Vi stuvar om lite i laget och när spelet drar igång så plockar vi målvakten. Vi skapar press och har bollen under kontroll i anfallet. Benjamin spelar bollen från mitten ut till Pontus på vänsterkanten som med kraft bombar in 5-6 reduceringen vid 13:20. Direkt på nedsläpp så tar vi tag i taktpinnen igen och ut med Oskar och inte med Rikard som sjätteman. Vi pressar och pressar och letar ytor. Pontus hittar ytan och där kommer en fri Niko ute på vänsterkanten. Niko stänker in 6-6 kvitteringen med ett härligt skott uppe i hägra krysset och hela Åstorpsklacken exploderar ut i ett jubel! Tiden för målet är 14:02. Vi backar nu inte hem utan pressar på ytterligare och Gårdarike undrar nog vad som har hänt. Vi har ett par chanser till men mitt i detta anfallsrus så kontrar Gårdarike men knappa 10 sekunder kvar på klockan. Vi jobbar tillbaka med kraft och lyckas bryta kontringen innan det blir något avslut. Vi håller sedan bollen ute till vänster till tiden tar slut.

Dagens match var en publikvänlig tillställning. Det var två riktigt bra lag som möttes i denna batalj! Ett oavgjort resultat för oss kändes som en seger med tanke på att vi låg under med 2 mål med knappa 2 minuter kvar på klockan. Stor eloge till hela laget som är med och bidrar till denna ”segern”! Det var mycket tung coaching i båset under matchen och det är så skönt att se hur grabbarna lyssnar och levererar oavsett vilken position vi sätter dem på!