lördag 17 november 2012

Landskrona – ÅKIBS 3-12

Landskrona – ÅKIBS 3-12 (3-6,0-4,0-2)

Första perioden tar vi kommandot från start. Redan efter 46 sekunder så tar vi ledningen med 0-1. Det är Fabian som kommer på vänsterkanten och spelar över till Niko på högerkanten. Niko väggar tillbaka bollen och Fabian lägger in bollen i tom bur. Detta kändes stabilt och kanske vi slappnar av lite. Landskrona svara med att kvittera till 1-1 vid 2:25. Bollen kommer på vänsterkanten och Landskrona spelaren får på ett skott som går förbi en täckande Martin och in till höger om Oskar i kassen. 3:09 så tar Landskrona ledningen med 2-1. Det är en boll som kommer från bakom kassen till en fri Landskrona spelare som stänker in bollen helt ouppvaktad. Vid 3:52 så kommer 3-1 på ett frislag från krysset i vänsterhörnet. Bollen går via Pontus ben in i mål helt otagbart för Oskar. Landskrona var nu i ett glädjerus och vi manar på våra mannar att spela som vi brukar och låta bollen göra jobbet. Det dröjer ända till 6:17 innan vi reducerar till 3-2. Det är Pontus som spelar upp bollen på vänsterkanten till Fabian som bågar från hörnet upp i banan och stänker in bollen i kassen. 8:09 kommer kvitteringen Fabian spelar bollen från djupt nere på vänsterkanten upp till Pontus mitt i slottet. Pontus spelar tillbaka bollen till Fabian som klipper till direkt och vi har 3-3. 8:27 så kommer nästa, då petar Linus fram bollen till Max som krånglar sig genom hela Landskrona försvaret upp till målvakten och lyckas trixa in bollen till 3-4. Fabian kommer i full galopp på vänsterkanten hela vägen ner i hörnet och tittar upp och mitt i slottet står en helt fri Pontus att passa. Pontus får bollen och prickskjuter upp den i nättaket till 3-5, tid 11:31. Niko vinner boll i högerhörnet och spelar in bollen i slottet och vem är där nu igen? Jodå, där står Pontus redo med bössan och skjuter in 3-6 vid 13:54. Vi har vänt 3-1 underläge till 3-6 på 10 min och luften har helt gått ur Landskrona.

Andra perioden fortsätter i samma anda av våra killar. Det är Max som vinner boll bakom Landskrona målen och spelar bollen till Simon som står till vänster om målen. Simon gör en liten båge upp framför kassen och vispar in 3-7 vid 1:59. Några byten senare så bjuds vi på en liten läckerbit när Martin spelar bollen från höger backplats diagonalt till vänster över till Pontus ett par meter upp i banan. Istället för att ta bollen så låter sig Pontus avsiktligt tunnlas och släpper bollen mellan benen till Fabian ett par meter längre bort som nu blir helt ren. Fabian skjuter tyvärr utanför men Landskrona försvaret gick bort sig på Pontus snygga fint. Vid 7:20 så kommer nästa mål. Det är Pontus som frispelar Fabian på vänsterkanten och Fabian bryter in två steg mot kassen och trycker sedan till med bössan så att bollen går i mål till 3-8. Landskrona har sedan ett skott i vänsterstolpen. Vid 12:51 så kommer dagens läckraste passningsspel. Det är Fabian som spelar bollen till Niko på högerkanten. Niko väggar tillbaka bollen till vänster och Fabian väggar tillbaka till höger. Här kunde Niko lagt in bollen i kassen men han väggar tillbaka en gång till och nu är hela Landskrona försvaret uppe på läktaren och står i korvkön och handlar med mängdrabatt. Fabian har nu bara att lägga in bollen i tom bur, 3-9. 14:52 så kommer 3-10 när Pontus tar skott från slottet. Bollen går via en Landskrona försvarare till Fabian som stänker in bollen.

Tredje perioden öppnar vi med ett mål vid 1:07. Martin har bollen på högerkanten och spelar över till Fabian till vänster och han gör inget misstag när han trycker in 3-11 och sitt sjunde mål för dagen! Bytet efter är det dags igen. Simon har bollen på vänsterkanten och slår en lång diagonalare över till Oliver som laddat bössan rejält med krut och bombar in 3-12 med ett direktskott till vänster om målvakten tid 1:38. Vid 5:02 så vräks Fabian över sargen och knorrar till domaren om det och åker på 2 min för protest mot domslut. Landskrona tar Time-Out för att formera om sina styrkor. Vi håller undan utvisningen och har nog fler skott på mål än Landskrona har. Vid 13:55 så trycker Fabian en spelare över sargen på samma sätt som han själv blivit tryckt över sargen tidigare men då blev det snickarboa för Fabian igen istället för otillåten trängning. Vi håller undan matchen ut och kan stabilt vinna med 3-12.

 Dagens match börjar med en smakstart men sedan tappar vi fokus ett par minuter och Landskrona tar till vara på det. Vi tar dock tillbaka taktpinnen och kan komfortabelt vända 3-1 till 3-12 och vinna.

Härligt jobbat grabbar!

//Bonny, Thomas & Göran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar