torsdag 8 november 2012

Kristianstad - ÅKIBS 4-5

Kristianstad – ÅKIBS 4-5 (0-1,0-2,4-3)

Vi drar igång matchen med självförtroende och vid 3:50 så sitter 0-1. Det är Niko som från högerkanten slår en öppnande macka till Fabian på vänsterkanten som bara har att raka in bollen i tom bur då målvakten inte hinner med i sidoförflyttningen. Fabian har ett par byte senare lite lekstuga i vänsterhörnet när har snurrar upp två killar med sin specialfint som vi nu får se allt som oftast till publikens förtjusning. Kristianstad är inte helt ofarlig och får komma fri med Oskar. I skott ögonblicket dyker Martin upp som gubben i lådan och lägger sin klubba i mellan i skott ögonblicket. Det lilla som blir kvar av skottet snappar Oskar upp. Tredjelinen har ett par vassa byten där både Daniel, Viktor och Rasmus har bra tryck på kassen.

Andra perioden hinner bara bli 35 sekunder gammal när ÅKIBS utökar till 0-2. Det är Benjamin som slår en passning från slottet ut på vänsterkanten till Fabian som vispar in bollen tätt vid högra stolpen. Vid 6:09 så åker Kristianstad på 2 min för fasthållning. Vi skickar in en PP formation men vi spelar bara runt bollen och får inga avslut. När Kristianstad blir fulltaliga så släpper det dock. Pontus spelar billen från backplats till Fabian framme till vänster som skickar bollen vidare till Max som står och lurar till höger om kassen. Max vispar in 0-3 vid 8:25. Något byte senare så slår Max över en passning till Simon på vänsterkanten som träffar stolpen så det rungar i hela hallen. 10:25 så åker Kristianstad på ytterligare en utvisning då Niko pressas genom sargen på högerkanten. Vi lyckas inte heller här med vårt powerplay utan får stundtals se oss pressade på vår egen planhalva. I slutet av perioden så får Kristianstad ett friläge med Oskar men Oskar är med och tar hand om bollen.

Tredje perioden blir bara 23 sekunder lång med 5 spelare på banan. Sedan åker Rikard på 2 min för slag, helt korrekt då det small i hela hallen. Kristianstad pressar på och Oskar gör en grym benparad och räddar bollen med foten nere vid högra stolpen. Vid 2:32 så kommer 0-4. Det är Max som står i Foppa position bakom kassen och slänger in bollen mot Simon. Bollen tar dock en Kristianstad spelare hand om och lägger i egen kasse. Snäll kille den där. Vid 3:40 så kommer en Kristianstad spelare helt fri med Oskar och Martin och Pontus kommer hack i häl och Pontus tvingas att bli lite ful för att stoppa framfarten enligt domaren som blåser utvisning och straff. Kristianstads spelare Kevin Carlsson lägger straffen och överlistar Oskar som varit som en mur tidigare i matchen. Detta var starten på något som vi inte ville ha. Vid 4:57 så kommer 2-4 efter att Simon gjort en indianare på mitten och serverat en motspelare som får fritt fram mot Oskar och lägger in bollen i kassen. Minuten senare så har Oliver ett guldläge att göra 2-5 men skottet går strax utanför kassen. Vid 9:23 så slänger en Kristianstad spelare in bollen på mål i ett anfall och bollen går på en ovetande Martins klubba upp i krysset otagbart för Oskar till 3-4. Vi tar nu Time-Out för att samla våra styrkor. Vi snackar ihop oss om vad vi ska göra för att hålla tätt. Det blir precis tvärt om för vi tappar markering på en Kristianstad spelare som elegant kan lägga in 4-4 kvitteringen köksvägen bara 10 sekunder senare. I nästa anfall så har Fabian ett skott i stolpen efter att ha bågat in från vänsterkanten. Nästa mål är nu jätteviktigt och vi pressar på uppåt i banan. Niko tar skott och returen ramlar ut till Fabian som jobbar in returen i mål och vi har 4-5 vid 11:10. Kristianstad flyttar nu upp sitt spel och försöker få till en kvittering. Vi spelar smart och håller undan. Vid 14:24 så tar Kristianstad Time-Out och plockar ut målvakten. Vi säger till killarna att det är viktigare att hålla tätt än att göra mål. Vi håller bollen på egen planhalva och Pontus gör ett bra jobb högerhörnet och håller bollen intill sargen utom räckhåll för frustrerade Kristianstadspelare. Med bara sekunder kvar skickar han upp bollen i banan till en helt fri Niko som skickar bollen i mål i slutsekunden. Om bollen var inne eller inte var svårt att avgöra. Vi har det på film så vi får själva avgöra.

Dagens match kändes stabil ända fram till 0-4 i sista perioden men sedan tappade vi fokus och bjöd helt onödigt in Kristianstad i matchen, lite på slarv och lite på otur. Detta gjorde de med råge och får göra 4 mål i rad. Att vi åter reser oss och vinner matchen var starkt och det ska killarna ta med sig. Vi får tacka Kristianstad för en välspelad match och för att de visar att det inte går att slappna av i matcher mot dem. Det enda positiva med raset i sista perioden var att det blev en publikvänlig match med spänning in i sista sekunden. En riktig nagelbitare med andra ord...