söndag 25 november 2012

ÅKIBS kör över Osby

ÅKIBS – IBK Osby 9-1 (2-0,2-1,5-0)

Första perioden drar igång och vi dra på från start. Vid 3:07 så kommer första målet. Fabian kommer på högerkanten och bågar in i mitten. Han spelar ut bollen från mitten ut till höger till Benjamin som väggar tillbaka bollen. Fabian vispar in bollen mellan benen på Osbys målvakt till 1-0. Kort efter har Daniel ett skott i höger kryssribba och sedan har Fabian en i vänster stolpe. Det dröjer ända tills 9:22 innan 2-0 kommer trots att vi har spelövertaget. Simon spelar bollen från egen planhalva upp i mitten till Oliver som petar bollen retfullt till vänster om sin back och går själv till höger om honom och plockar upp bollen på andra sidan. Tre snabba steg upp i banan och ett snabbt handledsskott som sitter stenhårt i högra krysset, PANG! Vi har spelet hela tiden men vi får inte den utdelning som vi är vana vid. Osbys målvakt är duktig och har dessutom stolpar och ribban på sin sida. Även Oskar får visa upp sig på de få kontringar som Osby får till.

Andra perioden drar igång och vi har stuvat om lite i backparen för att få lite mera fart i laget. Adam och Martin byter plats med varandra. Rickard har ett skott i kryss ribban så det rungar om det. Osbyspelarna hinner inte med och den första tvåan kommer på en fasthållning efter 5:04. Vi kör igång med ett bra powerplay som get utdelning vid 6:33. Pontus slår en passning från vänsterhörnet upp till Fabian inne i slottet och SMACK bollen sitter i vänstra krysset och vi har 3-0! Vid 7:02 så åker Simon ut 2 min för hands när han tar ner bollen lite ofrivilligt med sin axel. Vi blir inte direkt hotade när vi spelar med en man mindre. Rasmus kommer på vänsterkanten och slår en riktig räkmacka till Linus på högerkanten som blir helt ren och bara har att raka in bollen i kassen men Osbys målvakt är med på noterna och plockar bollen. Vid 14:36 så reducerar Osby till 3-1 när de slänger in en slumpboll framför kassen. Det är inte Osby som gör målet, det är faktiskt så att Jonte får bollen på klubban och bollen styrs in i mål. Aja, inget att hänga läpp för så blir det ibland. Taggad till tänderna efter det retfulla målet så kommer Martin uppe i mitten han droppassar bollen till Linus ute till höger som passar in bollen till Danne i mitten som gör en elegant lite piruett, snurrar bort sin bevakare och stänker in 4-1 bara 11 sekunder efter det retfulla självmålet dvs, 14:47.

Tredje perioden drar igång med nya back formationer Martin tillbaka i första och Jonte in i första och Pontus till andra. Detta verkade vara medicinen för dagen för nu blev det fart på laget. Andra femman avlossar skott så det haglar på kassen, Max, Oliver, Pontus och Simon pepprar om vart annat men bollen vill bara inte in. Niko kommer upp i banan och har en rökare som tar i hjälmen på målvakten. Vid 5:42 så börjar Oliver så smått öppna korken på ketchupflaskan åt laget. Det hela börjar med ett snabbt uppspel av Pontus från backplats till Simon på vänsterkanten. Simon skickar bollen direkt vidare diagonalt över planen till Oliver på högerkanten. Oliver fångar in bollen och gör en kort båge in i banan och stänker in bollen högt till vänster om målvakten till 5-1. Det var ett perfekt mönsteranfall som trollade bort hela Osbylaget genom den snabba spelvändningen som initierades av Pontus på backplats. Fabian har kort där efter ett skott i högra stolpen. 9:07 så kommer en utvisning till för Osby efter upprepade förseelser. Vi provar med första och andra femman i powerplay men vi lyckas inte få in bollen. Vid 11:55 så bestämmer sig grabbarna att det är dags att plocka bort korken på ketchupflaskan. Niko passar Fabian till höger om målet och han skickar in den i Osby kassen till 6-1. Kort därefter spelar Pontus bollen till Oliver på högerkanten som spelar bollen direkt vidare till Simon på vänsterkanten och han skickar upp bollen i nättaket till 7-1 vid 12:21. Adam provar skott som tar på en spelare i slottet bollen studsar ut till Danne på högerkanten och Danne tar skott som tar på målvakten och Linus är som en ettrig iller och petar in returen till 8-1 under målvakten vid 13:00. Sista målet kommer vid 14:51. Det är Max som kommer från det vänstra hörnet på anfallsplanhalvan och spelar upp till Simon på samma kant. Simon bågar in i banan och lägger en sträng ketchup på bollen och skickar den in i målet med en rökare! Med bara 9 sekunder kvar på matchen så sätter grabbarna tillbaka korken på flaskan och stänger matchen.

Dagens match börjar lite trögt och vi kommer inte riktigt igång i spelet. Det blir stundtals lite stillastående och vi går ner oss i motståndarnas tempo. Det är svårt att leverera mot lag som inte har samma fart och fläkt i spelet som vi själva har. Osby gör det bra och backar hem och försöker kontra ut oss men det har vi för bra försvar för att kunna lyckas med. Vi stuvar om blandbackarna och detta ger utdelning framför allt i tredje då släpper det och grabbarna spelar den roliga innebandy som vi är vana att se. 10 mål idag, 9 framåt och 1 bakåt.

 Disciplinerat grabbar!

//Bonny, Thomas, Göran och Daniel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar