söndag 7 oktober 2012

Stabil seger i derby match mot Munka


Munka-Ljungby – ÅKIBS 1-5 (1-2,0-1,0-2)
Vi kommer igång bra i matchen och vi har kontroll på bollen. Vid 3:44 så blir det kamp om bollen på mitten. Det är två Munka spelare på Niko som lyckas spela ut bollen ur röran till Victor på högerkanten som sveper in 0-1. Vi har bra kontroll på spelet men Munka-Ljungby är inte helt ofarliga och har ett par avslut på Erik. Rikard misslyckas med ett uppspel och gör en indianare och frispelar Philip Holmkvist som får komma helt fri med Erik. Erik gör sig stor i målet och täcker av skottet som tar i magen. Det var det lite svettigt för en sekund eller två men Erik är stabil bakåt. Vid 8:31 så kvitterar Munka-Ljungby. Det är ett skott som Erik räddar med armen men lämnar retur. Bollen får backspin och studsar mot målet och tyvärr är vi inte etta på returen utan en Munka spelare är hetare och får peta in bollen till 1-1. Munka får ta mycket skott i mitten och Erik får jobba i kassen. Vi spelar runt bollen bra i laget men får inte in bollen på våra chanser. Andra femman får inte till uppspelen och bollen fastnar ofta på en Munka spelare på deras planhalva. Vid 14:10 så åker en Munka spelare ut 2 min för hårt spel efter att han kört över Fabian. Vi lirar runt bollen i PP och har full kontroll på spelet. Bollen går slutligen ner till Pontus bakom kassen som slår bollen upp till Fabian på vänsterkanten. Fabian bågar in i banan och stänker upp 1-2 i nättaket vid 14:29.

Andra perioden kör vi igång med bra självförtroende och det märks inte minst på Fabian som kommer med fart på vänsterkanten. Uppvaktad av två spelare så gör han en en-hands dubbeldragning och gör bort båda Munka spelarna elegant till publikens förtjusning. I bytet efter så tände andra femman till ordentligt och sätter hård press på Munka. Rikard har bland annat två vassa skott på mål. Munka-Ljungby spelarna hänger inte längre med utan får jaga mer och mer och blir allt oftare två på bollen. Det börjar bli lite grinigt från Munkas sida och matchen blir mera fysisk. Vid 10:29 så åker Fabian ut 2 min för låsning av klubba och vi får spela med en man mindre. Munka försöker etablera tryck på oss men vi bryter deras anfall gång på gång. Niko knycker bollen och tar fart upp mot mitten. Där blir han bryskt stoppad av en Munka spelare i passningsögonblicket. Bollen går vidare till Victor och domaren låter märkligt nog spelet fortgå. Niko blir liggande med smärtor i låret och domaren blåser av spelet efter ett par sekunder så att vi kan få Niko av banan. Nu blir det helt plötsligt utvisning för Munka spelaren, lite underlig vändning av domaren men dock ett korrekt domslut, tid 11:04. Det blir ispåse på låret för Niko som lyckligtvis kan komma tillbaka in i matchen. Vi spelar nu 4 mot 4 och vi får ett frislag uppe i mitten. Rikard petar till Jonte som tar ett steg upp i banan och vispar in 1-3 från backplats vid 11:16. Vi bibehåller press men lyckas inte utöka.

Tredjeperioden blir lite av ett ställningskrig där Munka försöker framåt men vi stänger deras möjligheter. Vi har ett par vassa chanser med klapp-klapp spel men får inte in bollen. Vi spelar smart och öppnar inte upp oss i onödan. Det smäller lite väl bra i sargduellerna ibland från Munkas sida men våra killar visar att de är här för att spela innebandy och låter sig inte luras in i det spelet. Munka är dock inte helt ofarliga framåt och dryga sex minuter in i sista så får Munka på ett riktigt bra skott på mål men Erik är med på noterna och gör en vass benparad. Vid 12:15 så tar Munka-Ljungby Time-Out för att formera om sina styrkor. Vi snackar ihop oss att vi inte behöver göra flera mål utan vi håller tätt bakåt och låter Munka öppna sig istället. Munka lyfter upp spelet och ställer upp i powerplay formation. När de har fått bollkontroll mellan backarna så lämnar Munkas målvakt kassen. Rikard knycker bollen och flippar fram den till Fabian som kommer med fart i mitten och får med sig bollen mot den tomma kassen och kan enkelt lägga 1-4 i tom bur vid 13:19. Luften gick nu ur Munka helt men vi är inte nöjda. Max tar bollen på kanten och spelar bollen till Simon som kommer från vänsterkanten och gör en vid bågning över hela planen och avslutar med ett rappt skott som sitter till vänster om målvakten vids 13:41. Med dryga två minuter kvar på matchen så spelar vi nu av dem och låter inte Munka få komma till några direkta avslut.

Matchfakta: Klicka här

Dagens match genomfördes enligt planerat och killarna visar på tålamod och taktisk skicklighet. Vi vinner helt rättvist med 1-5 inget snack om den saken. Munka är inte dåliga men ibland så har de lite onödigt bus för sig. Hade de fokuserat mera på att spela innebandy så hade de troligtvis kunnat erbjuda bättre motstånd. En eloge till våra killar som inte faller in i buset på plan utan biter ihop och fortsätter att spela innebandy.

Härligt jobbat grabbar!

Bonny, Thomas och Göran!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar