söndag 21 oktober 2012

ÅKIBS – Palmstaden 8-3

ÅKIBS – Palmstaden 8-3 (1-2,5-1,2-0)

Första perioden kommer igång och det är två taggade lag på planen. Vi har ett 3 mot ett lägen men vi får inte in bollen. Båda lagen visar att de vill vinna matchen och Palmstaden har ett par vassa chanser där Oskar får göra ett par vassa ingripande på. Vi har flera riktigt vassa avslut men Palmstadens målvakt gör den ena fantomräddningen efter den andra. Vi kan nog räkna med minst tre helt givna mål som Palmstadens Marcus Gustafsson mirakelräddar! Det känns därför lite bittert när Palmstaden tar ledningen med 0-1 efter 6:44. Det är en snabb spelvändning och bollen går ut på vänsterkanten för ett direktskott till höger om Oskar. Vid 7:26 så åker Max ut 23 min för slag och vi skickar in Boxen för att hålla undan. Det tar inte lång tid innan Palmstaden gör 0-2 på ett backskott som tar stolpe in tid 7:53. Det känns lite mörkt just nu men grabbarna är heta. Marcus i motståndarkasen fortsätta vara ett spöke för oss. Fabian välts över ända på vänsterkanten men reser sig och lyckas få fram bollen till Pontus som tar en löpning i en vid båge över till högersidan och stänker in bollen i till vänster om målvakten med bara 11 sekunder kvar på perioden. Detta 1-2 målet var ett viktigt mål för oss och det var speciellt viktigt att få hål på den storspelande Palmstaden målvakten inför periodvilan.

Andra perioden blixtras igång av spelarna. Martin passar från mitten upp till Fabian på högerkanten som stänker in 2-2 kvitteringen efter bara 15 sekunder in på perioden. Vid 2:43 så åker Palmstaden ut 2 min för upprepade förseelser. Vi skickar in Powerplay formationen och bollen går runt som på ett snöre. Fabian tar avslut uppe från mitten med ett rappt skott som målvakten räddar men måltjuven Max är framme och petar in returen till 3-2 vid 2:59. Palmstaden svarar med en kontring där Martin löper sida vid sida och verkar ha allt under kontroll. Då svingar Palmstaden forwarden med klubban mot bollen och får en fantastisk lyckoträff och bollen sitter stenhårt till höger om en förvånad Oskar i kassen. Palmstaden har alltså kvitterat till 3-3 vid 3:23. Även om vi har spelet så står nu matchen och väger lite. Palmstaden har en jättechans när de kommer fria med Oskar. Oskar räddar bollen men släpper retur. Oliver kliver in och rensar undan bollen innan någon Palmstaden spelare kan peta in bollen. Detta var ytterligare ett viktigt läge i matchen. Skulle detta bli en nagelbitare eller skulle vi kunna dra ifrån? Vid 10:04 så öppnar äntligen Rikard ketchupflaskan men ett kanonskott från mitten som går in lågt. Strax efter så har Niko lekstuga med Palmstadens försvar och snurrar upp tre grabbar på läktaren(Kioskpersonalen var givetvis redo och serverade korv till Palmstaden spelarna, självklart med extra ketchup.). När Niko snurrat klart droppar han bollen läckert bakåt till Benjamin som vispar in 5-3, tid 10:29. När vi väl öppnat ketchupflaskan så är det lika bra att sprutta vidare. Benjamin passar från mitten Niko ute på högerkanten. Niko skickar vidare bollen över till Fabian på vänsterkanten som stänker in 6-3 vid 12:53 och i och med detta så stänger vi ketchupflaskan inför periodpausen.

Tredje perioden kör vi igång med samma tempo. Benjamin trixar sig igenom Palmstaden försvaret och lyckas få fram bollen till Fabian som tar skott och plockar sin egen retur som han vispar in till 7-3 vid 1:32. Vi rullar nu vidare genom perioden och det känns tryggt. Palmstaden försöker lyfta fram spelet men vi stänger vår planhalva i de flesta fallen. Vid 8:41 så tar Palmstaden Time-Out. De ställer om och försöker lyfta upp spelet. Våra instruktioner är att vi inte behöver öppna oss utan vi ska spela smart. Kanske Palmstaden är lite övertaggade i uppgiften när de river ner Niko i sitt försvarsspel i högerhörnet. Detta ger 2 min för otillåten trängning, tid 09:02. Det blir powerplay och vi hinner med ett mål till och det är Niko som från backplats i powerplay slår upp bollen till Fabian ute till höger som bombar in 8-3 vid 10:18. Resterande tid av matchen trummar vi på och Palmstaden gör lite försök att komma ifatt men inga fler mål görs.

Dagens match börjar lite olyckligt och vi ligger under med 0-2. Detta till stor del pga den storspelande Palmstaden målvakten som till att börja med såg helt omutlig ut. Men vi spelar med tålamod genom hela matchen och tar över mer och mer och så småningom så rullar det på i målprotokollet. Vi spelar med 16 utespelare och samtliga får vara med och lira matchen. Vi flyttar om och trixar för att få ut maximalt i våra femmor och grabbarna tar till sig coachningen och spelar smart. Ny för säsongen var Linus Gustafsson som är tillbaka i laget och det var kul att se.