söndag 25 mars 2012

ÅKIBS-Gårdarike 4-5 (1-2,2-1,1-2)

Dagens tillställning börjar med att ÅKIBS lämnar över en gratulationstavla till Gårdarike för seriesegern då detta redan på förhand var klart. På tavlan har samtliga ÅKIBS spelare har signerat med nummer och autograf.

Första perioden drar igång i ett svindlande tempo och det är Gårdarike som tar tag i matchen och skapar tryck på vårt mål. Erik får visa att han är en grym målvakt vid ett par tillfällen. Vid en av Eriks räddningar så dansar bollen bakom Erik inte långt från mållinjen. Men som man säger, en bra målvakt ska ha tur. Tredje linen får till ett riktigt läckert mönsteranfall där bollen går mellan spelarna för att slutligen hamna hos Linus som tar avslut. Det är dock Gårdarike som tar ledningen med 0-1 efter att vi blivit överspelade bakom mål och bollen gått upp till en fri Gårdarike forward som tar direktskott och bollen sitter till vänster om Erik vid 6:43. Vid 9:57 så trycker Jonte till en Gårdarike spelare så att Jonte får hoppa ut i båset i 2 min. Vi håller undan riktigt bra i boxen men vid 11:44 så orkar vi inte stå emot längre när en Gårdarike forward gör ett par snabba dragningar och bryter in mot mål på högersidan och lägger in bollen till 0-2. Det känns lite bittert just nu och vi försöker kämpar oss in i matchen. Niko vinner en bollduell i högerhörnet på anfallsplanhalva. Niko slår en boll från hörnet upp diagonalt till Rikard som bryter in mot målet. Två Gårdarike spelare rusar över efterbollen men Rikard väntar listigt ut dem innan han lägger ett dragskott mot målet. Bollen sitter till höger om en skymd målvakt som inte vet vad som träffade målet. Vi har reducerat till 1-2 vid 12:29. I slutet av perioden så försöker Gårdarike punktera matchen och trycker på enormt. Erik får göra en blixtsnabb benparad i värsta splitt och i anfallet senare plockar han iskallt bollen i ett friläge där han väntar ut den anfallande Gårdarike forwarden att göra första rörelsen. Gårdarike är på oss hela tiden när vi försöker bygga upp anfallet och checkar konstant med två spelare. Våra backar får slita kopiöst för att få upp bollarna i anfallet. Detta stör oss enormt och vi kommer inte igång med vårt vanliga offensiva spel.

Andra perioden drar igång i samma fart som första. Emil får en passning av Linus och Emil bågar från vänsterkanten in mot mitten och tar skott. Bollen går tyvärr tätt utanför. Vid 5:08 så utökar Gårdarike till 1-3 genom en bågning från vänsterkanten över mot höger. Bollen sitter vid första stolpen. Nu blev det uppförsbacke igen. Grabbarna sträcker på sig och lägger i en extra växel. Fabian spelar bollen över till Pontus på vänsterkanten. Pontus tar med sig bollen från mitten av anfallshalvan upp i en vid båge in i mitten och prickskjuter bollen distinkt och jodå! Där sitter 2-3 i nättaket vid 6:50. Båda lagen trummar på och vi får se den ena chansen avlösa den andra på båda hållen. Martin vinner bollen i högerhörnet på anfallsplanhalvan. Martin spelar bollen snett bakåt till Pontus mitt inne i slottet. Pontus spinner runt med bollen mot mål och vräker upp bollen till vänster om målvakten i nättaket. Vi har kvitterat till 3-3 vid 14:36. I andra perioden så fungerade våra uppspel bättre då vi hade ställt om spelet att kedjorna skulle komma närmare backarna och göra sig spelbara närmare och det fungerade mycket bättre. Gårdarike fick inte samma press på våra backar som i första perioden.

Tredje perioden trummar på i samma höga fart och det är tydligt att inget av lagen vill vika ner sig i denna seriefinal. Som från ingenstans kommer 3-4 målet vid 7:57. Det är ett skott som kommer från högerkanten som Erik inte hinner med eller eventuellt blir skymd och missar. Vi svarar med att lyfta upp spelet ytterligare och Vi visar upp att vi visst kan spela innebandy. Max slår en diagonal passning till Niko som ”One-Touchar” bollen snett bakåt till en framrusande Benjamin i mitten. Benjamin vispar till men tyvärr så är Gårdarike målvakten med på noterna. Det är ändå just Benjamin som står för kvitteringen till 4-4. Han vinner en boll mitt i slottet och efter lite kamp om bollen så stänker Benjamin in bollen i kassen vid 12:45. Vid 13:52 så tar Gårdarike Time-Out och stuvar om sina styrkor. Vi ligger i anfall och tappar bollen efter ett avslut och Gårdarike kommer med fart i en kontring. Vi pressar ut forwarden i hörnet men han lyckas slå in bollen framför kassen till en helt ren kollega som kan raka in bollen i tom kasse vid 14:05. Vi försöker pressa på och tar själva Time-Out vid 14:41 och gör en sista kraftansträngning. Vi plockar ut Erik och anfaller med 6 mot 5 men Gårdarike lyckas hålla ut tills ”Hesa Fredrik” snörpligt ljuder.

Dagens seriefinal var en mycket tempofylld fight där inget av lagen visade antydan till att vilja vika ner sig. Våra backar fick ett tufft uppdrag för dagen och de skötte det på ett exemplariskt sätt. Kedjorna slet och kämpade som hungriga tigrar. Erik var på tå genom hela matchen plockade bollar och satte dem i spel igen. Coachningen var i full gång under matchen och peppningen var på topp. Ja, hela laget kämpade för laget igenom hela matchen! Tyvärr så räckte detta ändå inte hela vägen fram mot Gårdarike.
Detta är andra gången som vi förlorar med uddamålet och även idag så hade vi dem på kroken. Ett oavgjort resultat hade känts mera rättvist men så blev det tyvärr inte. Det är bara att bita ihop och kämpa vidare. Kanske vi kan få vår revansch i DM?

Trots att vi förlorar så plockar vi ändå andraplatsen i serien. Munka-Ljungby slår Kristianstad men ”bara” med 3-7 och vi slutar båda på 37 poäng men hamnar över dem i tabellen med +7 mål. Snacka om GOTT MOS!

Härligt jobbat idag grabbar! Ni är trots förlusten idag kungar i våra ögon!